Kost och Nutrition

SPECIFIC™ är Dechras varumärke för nutrition till hundar och katter. Sortimentet består av högkvalitativa friskfoder och specialanpassade foder till djur som behöver särskilt näringsmässigt stöd, till exempel som en del i hanteringen av sjukdom eller andra hälsotillstånd. 

Dechra arbetar mycket med hållbarhet och det står i centrum för vår verksamhet, självklart omfattar det även SPECIFIC™. Vårt hållbarhetsarbete med SPECIFIC™ kallar vi "Circle of Good". Till SPECIFIC™ har vi under många år använt vi en stor del fisk, en av de absolut mest hållbara animaliska foderråvarorna vi hade därmed redan från början hållbara produkter. Fisk är även en mycket bra råvara för djuren med hög smältbarhet, god aminosyrakvalitet och innehåll av omega-3-fettsyror från fiskolja. 

Vi har hittills hunnit göra många förändringar som gjort SPECIFIC™ till ett mer hållbart fodersortiment, men det slutar inte där utan vi jobbar kontinuerligt vidare för att bli mer hållbara i hela kedjan från råvaror, produktion, lagerhållning och logistik. Några av de stora förändringarna vi gjort hittills är att gå över till att enbart använda MSC-certifierade fisk- och marina råvaror i alla våra torrfoder, vi har minskat plaståtgången både i förpackningarnma och på lagret, vi har effektiviserat transporterna genom att dubbelställa pallar från fabriken till lagret, solpaneler har installerats på lagret och vi har lanserat ett bredare sortiment av ekologiska torr- och våtfoder. 

Mer information finns på vår hemsida www.specific-diets.se 

Följ gärna oss:

@specific_hundochkattfoderspecific_hundochkatt 

   specific_hundochkattfoder 

keyboard_arrow_up